Most Important SI UNITS for all Competitive Exams By Kajal Ma’am


1. Which is the SI unit of volume?
answer. cubic metre

2. What is the SI unit of a magnetic field.
answer. Ampere / meter

3. Which is the SI unit of electric carrying force.
answer. Volt

4. Which is the SI unit of wavelength.
answer. Meter or angstrom

5. What is the SI unit of power.
answer. Joule / second

6. What is the SI unit of energy.
answer. Newton meter

7. Which is the SI unit of sound intensity.
answer. Decibel

8. Which is the SI unit of mass.
answer. Kilogram

9. Which is the SI unit of resistance.
answer. Om

10. Which is the SI unit of work.
answer. Newton meter

 

11. What is the SI unit of area?
answer. square meter

12. Which is the SI unit of heat?
answer. Jul

13. Which is the SI unit of electric charge?
answer. Kulom

14. What is the SI unit of frequency.
answer. Hertz

15. Which is the SI unit of heat?
answer. Calvin

 

16. What is the SI unit of current.
answer. Ampere

17. What is the SI unit of acceleration.
answer. M / s 2

18. Which is the SI unit of charge?
answer. Meter / second

19. What is the SI unit of result of heat.
answer. Jule

20. Which is the molecular weight unit of SI.
answer. Buy21.

What is the unit of force?
answer. Newton (m kg / sec 2)

22. What is the SI unit of ocean depth.
answer. Fathom

23. What is the SI unit of lens capacity?
answer. Diopter

24. What is the SI unit of specific conductivity.
answer. Me

25. Which is the SI unit of length.
answer. The meter

26. What is the SI unit of Sevang.
answer. Kilogram Meter / Second

27. What is the SI unit of moment.
answer. Newton meter

28. What is the SI unit of density.
answer. Kg / m घन

29. What is the SI unit of electric potential or potential difference.
answer. Volt

30. Which is the SI unit of pressure.
answer. Newton / meter or bar

31. Which is the SI unit of electric power.
answer. Watt

32. What is the SI unit of time?
answer. Second

33. What is the SI unit of absolute temperature.
answer. Calvin

© Copyright 2018-2019 at Sarkari Resultes