मेजर ध्यानचंद खेल रत्न पुरस्कार पाने वाले खिलाड़ियों की लिस्ट/List of players who have received Major Dhyan Chand Khel Ratna Award || भारत से नोबेल पुरस्कार विजेताओं की सूची | Most Important For All Competitive Exams ||
IMPORTANT GS NOTES FOR UPCOMING EXAMS || मेजर ध्यानचंद खेल रत्न पुरस्कार पाने वाले खिलाड़ियों की लिस्ट/List of players who have received Major Dhyan Chand Khel Ratna Award || भारत से नोबेल पुरस्कार विजेताओं की सूची | Most Important For All Competitive Exams ||
मेजर ध्यानचंद खेल रत्न पुरस्कार पाने वाले खिलाड़ियों की लिस्ट/List of players who have received Major Dhyan Chand Khel Ratna Award || भारत से नोबेल पुरस्कार विजेताओं की सूची | Most Important For All Competitive Exams || Haryana Current Affairs November 2021 Hindi Notes ||

Haryana GK Current Affairs September 2021


When is Haryana Tourism Day celebrated?

Answer: 1st September

Q. 2) Which national park of Haryana has been given the Ramsar sites tag?

Answer: Sultanpur National Park

Q. 3) Which litterateur of Haryana got 24th place in Rahi Ranking-2021?

Answer: Ratnakumar Sambhariya

Q. 4) Which state was chosen along with Uttar Pradesh for the initiative of installing smart meters by the Government of India?

Answer: Haryana

Q. 5) Who is the State Election Commissioner of Haryana?

Answer: Dhanpat Singh

Q. 6) How many kilometer long high speed track will be made between Hisar to Delhi?

Answer: 180 kms

Q. 7) Which state has signed MoU with Walmart Vridhi to help MSMEs?

Answer: Haryana

Q. 8) By how long has the Haryana government set a target to make the state ‘unemployed-free-employed’?

Answer: By 2024

Q. 9) Which app and web portal was launched by the Chief Minister of Haryana for the upliftment of very poor families?

Answer: Chief Minister Antyodaya Parivar Utthan Yojana

Q. 10) For cow protection in Haryana, a team of how many members will be formed in the task force in each district?

Answer: 11

sarkariresultes.com © Copyright 2020-2021 at http://www.sarkariresultes.com
For advertising in this website contact us avionics97@gmail.com


Owner Kapil Prajapati