मेजर ध्यानचंद खेल रत्न पुरस्कार पाने वाले खिलाड़ियों की लिस्ट/List of players who have received Major Dhyan Chand Khel Ratna Award || भारत से नोबेल पुरस्कार विजेताओं की सूची | Most Important For All Competitive Exams ||
IMPORTANT GS NOTES FOR UPCOMING EXAMS || मेजर ध्यानचंद खेल रत्न पुरस्कार पाने वाले खिलाड़ियों की लिस्ट/List of players who have received Major Dhyan Chand Khel Ratna Award || भारत से नोबेल पुरस्कार विजेताओं की सूची | Most Important For All Competitive Exams ||
मेजर ध्यानचंद खेल रत्न पुरस्कार पाने वाले खिलाड़ियों की लिस्ट/List of players who have received Major Dhyan Chand Khel Ratna Award || भारत से नोबेल पुरस्कार विजेताओं की सूची | Most Important For All Competitive Exams || Haryana Current Affairs November 2021 Hindi Notes ||

Haryana Current Affairs January 2021


Q. 1) Which scheme has been run with the aim of improving the water level in Haryana?
Answer: Atal Bhujal Yojana

Q. 2) In which district a grand museum will be built on the contribution of Sikh society in Haryana?
Answer: Kurukshetra

Q. 3) Which buses will the Haryana government run to deal with pollution?
Answer: Electric buses

Q. 4) In which district the first e-charging station of Haryana was started?
Answer: Panchkula

Q. 5) Who has launched the song ‘Hum Badal Denge Sara Zamana’, the first digital platform of Haryana?
Answer: Manohar Lal

Q. 6) How many jails are there in Haryana till January 2021?
Answer: 19

Q. 7) Dr. Payal Chhabra of which district of Haryana has become a Captain in the Indian Army?
Answer: Kaithal

Q. 8) Since when all the land use change (CLU) has been started online in Haryana?
Answer: 1st January 2021

Q. 9) At least how many kilometers of model road will be built in each district of Haryana?
Answer: 5 km

Q. 10) A meeting was held between Haryana and which country with the aim of promoting mutual cooperation and prosperity?
Answer: Malawi

sarkariresultes.com © Copyright 2020-2021 at http://www.sarkariresultes.com
For advertising in this website contact us avionics97@gmail.com


Owner Kapil Prajapati