मेजर ध्यानचंद खेल रत्न पुरस्कार पाने वाले खिलाड़ियों की लिस्ट/List of players who have received Major Dhyan Chand Khel Ratna Award || भारत से नोबेल पुरस्कार विजेताओं की सूची | Most Important For All Competitive Exams ||
IMPORTANT GS NOTES FOR UPCOMING EXAMS || मेजर ध्यानचंद खेल रत्न पुरस्कार पाने वाले खिलाड़ियों की लिस्ट/List of players who have received Major Dhyan Chand Khel Ratna Award || भारत से नोबेल पुरस्कार विजेताओं की सूची | Most Important For All Competitive Exams ||
मेजर ध्यानचंद खेल रत्न पुरस्कार पाने वाले खिलाड़ियों की लिस्ट/List of players who have received Major Dhyan Chand Khel Ratna Award || भारत से नोबेल पुरस्कार विजेताओं की सूची | Most Important For All Competitive Exams || Haryana Current Affairs November 2021 Hindi Notes ||

Haryana Current Affairs August 2021


Q. 1) Which wildlife sanctuary of Haryana has been given recognition of international importance under the Ramsar Convention?
Answer: Bhindawas Wildlife Sanctuary

Q. 2) Which medal did wrestler Ravi Dahiya win in Tokyo Olympics?
Answer: Silver Medal

Q. 3) How many players from Haryana participated in Tokyo Olympics?
Answer: 30

Q. 4) Who is the national chairman of the National Commission for Scheduled Castes?
Answer: Vijay Sampla

Q. 5) Dhosi of which district of Haryana will be developed as a tourist destination?
Answer: Mahendragarh

Q. 6) How many crore rupees will the Haryana government spend in the second phase for the construction works of Maharaja Agrasen International Hisar Airport?
Answer: 946 crores

Q. 7) When will the ‘Khelo India Youth Games, 2021’ to be held in Haryana now be organized?
Answer: February 2022

Q. 8) How many new Yuva Shrestha Kriti Awards have been started by Haryana Sahitya Akademi from the year 2021 in different genres of Hindi and Haryanvi language?
Answer: 14

Q. 9) Who launched the Harhit Store scheme in Haryana?
Answer: Manohar Lal

Q. 10) After whom is the Hisar airport named?
Answer: Maharaja Agrasen

sarkariresultes.com © Copyright 2020-2021 at http://www.sarkariresultes.com
For advertising in this website contact us avionics97@gmail.com


Owner Kapil Prajapati