मुख्य फुल्लफॉर्म / Most Important Full-Form For All Competitive Exams


50 मुख्य फुल्लफॉर्म

*1. P D F का मतलब है?*
उत्तर:- Portable Document Format.
*2. H T M L का मतलब है?*
उत्तर:- Hyper Text Mark up Language.
*3. N E F T का मतलब है?*
उत्तर:- National Electronic Fund Transfer.
*4. M I C R का मतलब है?*
उत्तर:- Magnetic Inc Character Recognition.
*5. I F S C का मतलब है?*
उत्तर:- Indian Financial System Code.
*6. I S P का मतलब है?*
उत्तर:- Internet Service Provider.
*7. I P C का मतलब है?*
उत्तर:- Indian Penal Code.
*8. E C S का मतलब है?*
उत्तर:- Electronic Clearing System.
*9. C S T का मतलब है?*
उत्तर:- Central Sales Tax.
*10. CRR का मतलब है?*
उत्तर:- Cash Reserve Ratio.
*11. U D P का मतलब है?*
उत्तर:- User Datagram Protocol.
*12. R T C का मतलब है?*
उत्तर:- Real Time Clock.
*13. I P का मतलब है?*
उत्तर:- Internet Protocol.
*14. C A G का मतलब है?*
उत्तर:- Comptroller and Auditor General.
*15. F E R A का मतलब है?*
उत्तर:- Foreign Exchange Regulation Act.
*16. I S R O का मतलब है?*
उत्तर:- indian Space Research organization.
*17. I S D N का मतलब है?*
उत्तर:- Integrated Services Digital Network.
*18. SAARC का मतलब है?*
उत्तर:- South Asian Association for Regional co–operation.
*19. O M R का मतलब है?*
उत्तर:- Optical Mark Recognition.
*20. A H R L का मतलब है?*
उत्तर:- Asian Human Right Commission.
*21. J P E G का मतलब है?*
उत्तर:- Joint photo Expert Group.
*22. U. R. L. का मतलब है?*
उत्तर:- Uniform Resource Locator.
*23. I R D P का मतलब है?*
उत्तर:- Integrated Rural Development programme.
*24. A. S. L. V. का मतलब है?*
उत्तर:- Augmented satellite Launch vehicle.
*25. I. C. U. का मतलब है?*
उत्तर:- Intensive Care Unit.
*26. A. T. M. का मतलब है?*
उत्तर:- Automated Teller Machine.
*27. C. T. S. का मतलब है?*
उत्तर:- Cheque Transaction System.
*28. C. T. R का मतलब है?*
उत्तर:- Cash Transaction Receipt.
*29. N E F T का मतलब है?*
उत्तर:- National Electronic Funds Transfer.
*30. G D P का मतलब है?*
उत्तर:-*Gross Domestic Product.
*31. F D I का मतलब है?*
उत्तर:- Foreign Direct Investment .
*32. E P F O का मतलब है?*
उत्तर:- Employees Provident Fund Organization.
*33. C R R का मतलब है?*
उत्तर:- Cash Reserve Ratio.
*34. C F R A का मतलब है?*
उत्तर:- Combined Finance & Revenue Accounts.
*35. G P F का मतलब है?*
उत्तर:- General Provident Fund.
*36. G M T का मतलब है?*
उत्तर:- Global Mean Time.
*37. G P S का मतलब है?*
उत्तर:- Global Positioning System.
*38. G N P का मतलब है?*
उत्तर:- Gross National Product.
*39. S E U का मतलब है?*
उत्तर:- Slightly Enriched Uranium.
*40. G S T का मतलब है?*
उत्तर:- Goods and Service Tax
*41. GOOGLE का मतलब है?*
उत्तर:- Global Organization Of Oriented GroupLanguage Of Earth.
*42. YAHOO का मतलब है?*
उत्तर:- Yet Another Hierarchical Officious Oracle .
*43. SARKARIRESULTES.COM
44 SArkariresultes.com
*45. VIRUS का मतलब है?*
उत्तर:- Vital Information Resources Under Siege.
*46. UMTS का मतलब है?*
उत्तर:- Universal Mobile TelecommunicationsSystem.
*47. AMOLED का मतलब है?*
उत्तर:- Active-matrix organic light-emitting diode.
*48. O L E D का मतलब है?*
उत्तर:- Organic light-emitting diode.
*49. I M E I का मतलब है ?*
उत्तर:- International Mobile EquipmentIdentity.
*50. E S N का मतलब है?*
उत्तर:- Electronic Serial आप.

© Copyright 2018-2019 at Sarkari Resultes